Pozsonyi Ádám
Menü
 
Zenekartörténet
Zenekartörténet : Punk-zenekar a nappaliban (1991-1992)

Punk-zenekar a nappaliban (1991-1992)


A zenekart - a kissé sajátos hangulatú Gecizők néven - 1991-ben alakítottam Szomszéd csávóval (Samodai Tamás), egy derűs délelőtt. A cél valami olyasféle volt, hogy rendkívül monoton és idegesítő zenét produkáljunk - elsődleges célként szerepelt a brutális, előtérben lévő basszusgitár -, olyat, ami a lehető legtávolabb esik, az un. "hagyományos" punk-rock világától - a hatások közt letagadhatatlan a The Stranglers, a Fall, a P.I. L., tehát a 70-es évek második felének angolszász art-punkja -, s ehhez a lehető legszélsőségesebb szövegeket társítsuk. (Lásd, a zenekar nevét) Ámde mindezt úgy - s többek közt ez volt az, ami jelentős mértékben megkülönböztette a bandát többi csapattól -, hogy az egésznek legyen egy sajátosan közép-európai, groteszk, kispolgári jellege. (Nem véletlenül választottam a társulat logójának Svejket, a derék katonát.)

A legelső demót (Becsöngetünk és elfutunk) még ketten vettük fel egy Casio dobgép segítségével a nappaliban. (Mellesleg azok tán a Gecizők legjobb felvételei). Majd Szomszéd kiválása után Bánkival és egy Bondár Henrietta nevű leányzóval - akkori barátnőmmel -, folytattuk egészen 1993-ig. Ebben az időszakban is rögzítettünk két-három, kis jóindulattal demónak minősíthető felvételt, melyek többsége borzasztó pontatlan és széteső, ám ha jól jött ki a lépés, zseniális pillanatai is voltak a csapatnak, s minden technikai és hangszeres tudásbeli hiányosság ellenére sikerült kialakítani egy egyedi, és csak a zenekarra jellemző zenei és szövegvilágot.

Ekkor Bánki váratlanul kiszállt - Bánkira amúgy jellemző volt ez a váratlan, s érthetetlen kiszállósdi, emlékszem, 1987-ben sem értettük, miért lép ki a Kisangyal-ból máról holnapra -, ámde visszajött Szomszéd. Ekkortájt igen sok ember megfordult a csapatban - a dobos posztján roppant nagy volt a lótás-futás: "Führer" (1993), "Olcsi" (1994-1996) -, de rajtam kívül Szomszéd volt az örök, az állandó figura, akivel aztán egy sokkal "zeneibb" világot alakítottunk ki, s a banda 1994-re egy koncertképes, "normális" csapattá nőtte ki magát.


Tovább >>> A világmegváltás tévútjain (1992-1993) 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony    *****    INGYENES Asztrológiai OKTATÁS, Horoszkóp elemzési gyakorlatokkal!    *****    Tudjátok, milyen a réti tüzijáték? Nem? Akkor gyertek el Mályvához és Pipitérhez a Mesetárba!