Pozsonyi Ádám
Menü
 
Zenekartörténet
Zenekartörténet : Imre Kertész felképelése (2001 után)

Imre Kertész felképelése (2001 után)


Amint azt az előző fejezetben leszögeztem volt, a Seregesen senkik jönnek album (2000) nem egy működöképes, létező zenekar alkotása volt, hanem gyakorlatilag egy Tekintetes Úr néven megjelent, görcsös kapkodás szülötte egyszemélyes produkció, amelynek létrejöttében Mecseki Tibor barátom - amúgy kiváló muszikus - működött közre.

Az album olyan lett amilyen, személy zerint én (mint azt már mondottam volt) elégedetlen vagyok vele, bár minden hibája ellenére tartalmazott jó dolgokat. (Az első négy dal meg a legutolsó) Egyetlen recenzió jelent meg róla - a Tekintetes Úr évtizedes tevékenységéről eme ostoba és rosszindulatú firkálmányon kívül soha nem jelent meg írás, leszámítva azt, amit az Imre Kertészes lemez kapcsán én írtam a Demokrata kultúrrovatába Keskeny Károly álnév alatt, s amit később a Kuruc.info is átvett -, a Metal Hammer oldalain. Az illető aki írta, gyakorlatilag egy kukkot sem értett belőle - nemcsak a Tekintetes Úrból, a fickó magáról az art-punk műfajáról sem hallott soha (lásd: Captain Beefheart, The Stranglers, The Fall, Mekons, Scars, Swell Maps, Wire, PIL, DEVO stb.), és szellemi horizontja megrekedt a médiabarát pop-punk csapatok szinvonalánál) -, nem is igen próbálta megérteni, ám ezek ellensúlyozása végett rengeteg rosszindulatot halmozott fel kis irományában. Istenem, hát zavarta szegényt mind a dúdolható refrének feltűnő hiánya (forma), mind a dalokból áradó harsány antiliberális túlfűtöttség (tartalom). Mindegy....

Szóval eltelt pár év, s én újra elkezdtem hiányát érezni a zenekarosdinak, így kb. 2001 környékén ismét csapatot kezdtem el verbuválni.... Mivel Szomszéd Csávót képtelenség volt kirobbantani tiszafüredi elvonultságából, egy bizonyos Fazekas Árpi személyében találtam meg azt az embert, akivel - úgy tónt - tovább tudom vinni a dolgot.

 

(Folytatása hamarosan...)

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony    *****    INGYENES Asztrológiai OKTATÁS, Horoszkóp elemzési gyakorlatokkal!    *****    Tudjátok, milyen a réti tüzijáték? Nem? Akkor gyertek el Mályvához és Pipitérhez a Mesetárba!